Wat is mobiele reclame?

Gepost op: 14 april 2017

Als u al voertuigen zag in uw omgeving met reclame op van lokale bedrijven, dan hebt u zich waarschijnlijk afgevraagd of het wel zinvol is voor uw bedrijf. Om dit weten te komen moet u eerst voldoende informatie hebben over wat carwrapping eigenlijk is. Carwrapping is een digitaal geprint mobiel billboard die professioneel op uw voertuig is geïnstalleerd. Het kan gespreid zijn over het gehele voertuig of een deel daarvan, zoals op de achterruit. Een wrap is een bedrukking in kleur met opvallende grafische kenmerken. Ze worden gemaakt van het sterkste vinyl en gaan meestal drie tot vijf jaar  mee. 


Is het niet meer bedoeld voor grote bedrijven met een wagenpark

Reclame op voertuigen is goed voor bedrijven van elke grootte. Het geeft aan kleine ondernemers het gevoel dat hun bedrijf meer in de kijker staat en het logo herkenbaar wordt voor potentiële klanten. Bij kleine bedrijven met een beperkt wagenpark maakt men gebruik van andere voertuigen om reclame op aan te brengen. Zo kunnen familieleden, werknemers of zelfs derden met reclame op hun voertuig rondrijden. Soms wordt er een kleine vergoeding betaald om met deze reclame rond te rijden. Het aanbrengen van de wrap gebeurt in ieder geval op kosten van de adverteerder. Afhankelijk van de grootte van de reclameboodschap, de kleuren en de grafische kenmerken zal een prijs bepaald worden. De gemiddelde investering valt meestal tussen de 1000 en 2500 euro voor een professionele installatie met duurzaam materiaal.


Hoe kan ik het vergelijken met andere vormen van reclame

Uit opiniepeilingen is gebleken dat mobiele reclame de meest effectieve en efficiënte vorm is van buitenreclame. Men zal veel meer consumenten bereiken dan met welke andere vorm van outdoor reclame dan ook. Reclamemensen hebben berekend dat een wrap ongeveer 2.5 eurocent kost per duizend vertoningen, terwijl andere vormen van reclame heel wat meer kosten. Berekend volgens dezelfde normen zal een reclamebord 3 euro kosten per duizend vertoningen, terwijl het bij een krantenadvertentie al snel oploopt naar bijna 20 euro per duizend. Men gaat ervan uit dat een voertuig met een opvallende carwrapping gemiddeld tussen de 30.000 en de 80.000 keer kan bekeken worden per dag, afhankelijk van de omgeving waarin het zich verplaatst.


Wat is de gemiddelde return

Dit is moeilijk te berekenen omdat het zal afhangen van het soort bedrijf dat u heeft, waar en wanneer er reclame wordt gemaakt en de effectiviteit van het ontwerp. Er zullen waarschijnlijk wel ingewikkelde methodes bestaan om uw rendement te meten, maar het belangrijkste is dat uw bedrijf gezien wordt.


Enkel laten aanbrengen door professionals

De technologie die men tegenwoordig gebruikt is beter dan ooit. U moet wel op uw hoede zijn voor onervaren mensen die een winkel hebben opgezet maar geen ervaring hebben met de installatie. Als de installatie niet correct gebeurt kan de wrap de lak van uw voertuig beschadigen. Goed investeren in carwrapping is ook beroep doen op een deskundige die u ook altijd een schriftelijke garantie kan aanbieden. Neem eens een kijkje bij Scholten Reclame bijvoorbeeld.

Delen

Archief


Recente artikelen